Home » General » Högt eller lågt kalium: symtom, orsaker och behandling

Högt eller lågt kalium: symtom, orsaker och behandling

Kalium som du kan köpa på Snorbilligt.se är ett viktigt mineral för att nervsystemet, muskulaturen, hjärtsystemet och pH-balansen i blodet ska fungera korrekt. Förändrade kaliumnivåer i blodet kan orsaka olika hälsoproblem som trötthet, hjärtarytmier och svimning. Detta beror på att kalium är en av de viktigaste mineralerna i kroppen, som är närvarande inuti celler och i blodet.

En kaliumrik diet är förknippad med flera hälsofördelar, såsom minskad vätskeretention, blodtrycksreglering och minskad risk för hjärtinfarkt. Detta mineral är möjligt att erhålla genom konsumtion av kött, korn och torkade frukter.
Högt eller lågt kalium: symtom, orsaker och behandling, och bör därför kollas upp innan du ska köpa kalium på Snorbilligt.
Vad är kalium för

Kalium är en elektrolyt som finns inuti celler, spelar en nyckelroll i kroppens Hydroelektrolytbalans, förhindrar uttorkning, liksom blod pH-balansen.

Dessutom är kalium nödvändigt för utsläpp av nervsignaler som reglerar muskel-och hjärtkontraktion, liksom kroppens reflexer. De främjar också muskelutveckling, eftersom en del av detta mineral lagras i sina celler, vilket är viktigt för perioder av tillväxt och utveckling.
Förändringar i kalium i blodet

Referensvärdet av kalium i blodet är mellan 3,5 mekv / l och 5,5 mekv/L. när detta mineral är över eller under referensvärdet kan det orsaka uppkomsten av vissa hälsokomplikationer.