Home » General » Spara planeten – och tjäna pengar också

Spara planeten – och tjäna pengar också

Använd delningsverktygen som finns via delningsknappen längst upp eller på sidan av artiklar. Abonnenter kan dela upp till 10 eller 20 artiklar per månad med hjälp av tjänsten present artikel. Mer information finns på

Att rädda planeten från katastrofala klimatförändringar är mänsklighetens största utmaning. Det kan också utgöra den mest spektakulära investeringsmöjligheten i vår livstid, och ett lätt sätta att tjäna pengar på.

Att lösa världens svåraste problem kan ofta ge de högsta belöningarna och riskkapitalinvesterare sniffar alltmer ut möjligheter inom klimattekniken.

Enligt en färsk rapport från PwC har finansiering i tidigt skede för klimatteknikföretag klättrat från $418m i 2013 till $16.1 bn förra året, en snabbare tillväxttakt än investeringar i faddish artificial intelligence-sektorn.

Totalt har VC-medel investerat $ 60bn i mer än 1,200 klimatteknikstartade företag under den tiden. USA står för $ 29bn av den summan, mestadels i San Francisco och Boston, medan Kina uppgår till $20bn. I Europa siffran är $ 7bn, med Berlin framväxande som den största investerings nav.

Investerare har stött alla slags gröna nystartade företag från batterilagring till vertikala gårdar för att dela ekonomiplattformar till biocharproduktion för att minska metanutsläppen från kornas baksidor.