Home » General » Sexrobotar utgör psykologiska hot för människor, varnar forskare

Sexrobotar utgör psykologiska hot för människor, varnar forskare

Sexrobotar blir mer sofistikerade, vilket utger sig för mer psykologiska och moraliska dilemman för sina ägare, varnar forskare.

Vissa sexrobotar är programmerade att protestera, för att skapa en våldtäkt scenario, säger Christine Hendren av Duke University BBC. – Vissa är utformade för att se ut som barn. En utvecklare av dessa i Japan är en självbekände pedofil, som säger att denna enhet är en profylaktisk mot honom någonsin skada ett riktigt barn.”

Hendren, en ingenjör, och andra talade ut denna vecka vid det årliga mötet i American Association for the Advancement of Science i Seattle.

En högkvalitativ sexrobot, som kan sälja från $ 8.000 till $ 10.000, kan minnas saker samt utveckla och förstå sin ägares gillar och ogillar https://www.vrsexleksaker.se/sexdocka/.

“Dessa företag säger, ‘du inte har en vänskap? Har du ingen livspartner? Oroa dig inte för att vi kan skapa en robot flickvän för dig, säger robotetiker Kathleen Richardson, som undervisar vid De Montfort University i Leicester, BBC.

“En relation med en flickvän bygger på intimitet, kvarstad och ömsesidighet. Det här är saker som inte kan replikeras av maskiner.”

Ämnet har länge debatterats i science fiction och var i fokus för ett avsnitt av “The Twilight Zone” som heter “The Lonely” 1959.