Home » General » Vad är IQOS?

Vad är IQOS?

Efter att ha sett IQOS på Stureplan, så vart jag nyfiken på att ta reda på vad det var för något. Jag förstod naturligtvis att det var någon form av cigarett, men jag ville veta mer ingående om vad är IQOS. Jag lyckas hitta lite information om det, och om det är bättre än rökning. Kan ju tyckas väldigt konstigt att man marknadsför en “annan” cigarett som det “betydligt bättre alternativet” än just cigaretter.

Hur som haver så vart jag ändå nyfiken, om inte annat ville jag ta reda på mer om tekniken bakom IQOS som kallas för Heat not burn. Är den verkligen så ofarlig som det ryktas, eller är även detta är ännu en bluff från tobaksjättarna. För ingen har väll glömt hur samma tobakstillverkare i mitten av 90 talet, ljög om hur farliga cigaretter var.

Vad är heat not burn?

Det är tekniken som använda för att värma upp tobaken i en IQOS. Man värmer bara upp tobaken (som till IQOS heter heets) till 350 grader, så att den inte bränns. Det för att du ändå får i dig nikotinet, men inte all den andra farliga skiten i cigaretter.

Om dett verkligen är den mirakel kul som det själva försöker att få det att framstå som, är dock mycket tvivel aktigt. Det finns gott om skeptiker till denna nya teknik, och en del menar på att det bara är ett nytt sätt för tobaksbolagen att få in ungdomar i cigaretter.

Vart kan man köpa IQOS?

Man kan köpa själva tobaksstavarna som kallas för heets på det flesta bensinmackarna i Sverige, men vill du ha hårdvaran som heter IQOS måste du köpa den direkt från tobaksjätten. Ett billigare och bättre alternativ till IQOS är i sådana fall att du köper billig iqos alternativ från kina.