Home » General » Hur används kväveoxid för sedering tandvård?

Hur används kväveoxid för sedering tandvård?

Om du har lustgas, eller någon annanstans i Centrala Denver, kontoret för lustgas erbjuder ett brett utbud av sedering alternativ för våra patienter att hålla dig bekväm under några som helst omständigheter.

Om du inte är säker på om sedering är rätt för dig, vårt team vill utrusta dig med all information du behöver för att göra det bästa valet för din tandvård. För att starta vår bloggserie som beskriver varje sederingsalternativ vill vi berätta allt du behöver veta om”lustgas“. Här är några saker att tänka på om du funderar på detta lugnande medel under din nästa möte:
Vad är lustgas.?

lustgas är en av de vanligaste metoderna för sedering i tandvård. Gasen består av både kväve och syre, som komponerar cirka 78% av luften som vi andas. Det är färglöst och luktfritt och helt säkert. Vid inandning kommer gasen in i blodomloppet mycket snabbt, vilket gör det till ett mycket effektivt lugnande medel för medicinska förfaranden.
Hur Fungerar lustgas?

När lustgas inhaleras har den ett antal anti-ångest, smärtstillande och euforiska effekter. lustgas administreras vanligtvis tillsammans med kompletterande syre för att säkerställa korrekt flöde av syresatt blod till hjärnan. Det mesta av gasen andas ut, och endast en liten mängd absorberas i blodet.
Vad Kan Jag Förvänta Mig Av lustgas?

Om du väljer att ha lustgas administreras hos tandläkaren, får du en speciell andningsmask, som passar bekvämt över näsan. Du andas in genom näsan, och våra tandläkare kommer att kontrollera gasflödet för att säkerställa att du förblir bekväm under hela din procedur. Du kommer sannolikt att känna fnittrande, och din smärttröskel kommer att vara högre på grund av de analgetiska effekterna av gasen. Dessa effekter varar dock bara ca 5 minuter innan de slits av, så du behöver inte oroa dig för några långsiktiga biverkningar efter din behandling. Du kan även köra dig hem!
Är Skrattgasen Okej För Barn?

Ja! lustgas är helt säkert för barn. Det är faktiskt den mest föredragna metoden för sederande barn i alla åldrar under pediatriska tandläkarbesök. Skrattgas kan hjälpa tandläkaren verkar mindre skrämmande, och hålla ditt barn säker under sitt förfarande om de är nervösa, obekväma runt främlingar, eller på annat sätt orolig för att gå till tandläkaren.